A Construccions Europa som especialistes en la típica construcció Andorrana en Pedra Seca.

REFORMES INTEGRALS ANDORRA REFORMES LOW COST. Reformas económicas en Andorra. Realizamos reformas económicas de pisos en Andorra ajustando al máximo los precios con la garantía total que ofrecemos en nuestros servicios y productos, utilizando siempre marcas de calidad y prestigio contrastado. También somos especialistas en reformas de baños y cocinas para apartamentos, baños y cocinas de instalación rápida, ya que vienen prefabricados. Aquí en esta web de Reformas integrales en Andorra encontrarás información variada sobre reformas, tanto información general, como consejos y conocimientos para realizar las diferentes reformas: la reforma integral, reforma de la cocina, reformas en los baños, suelos, carpinterías exteriores, tabiqueria, etc…A Construccions Europa som especialistes en la típica construcció Andorrana en Pedra Seca. Tècnica: S’entén per pedra seca la tècnica constructiva en què s’uneixen pedres i pedruscall sense utilitzar cap morter d’unió, col·locant el material de tal forma que quedi fixat per si sol. A vegades es fa servir sorra en sec per omplir els buits i l’interior de la paret, esdevenint maçoneria de morter de terra. Paisatges humans de llarga durada La construcció de pedra seca es caracteritza per adaptar-se perfectament al terreny i a les necessitats de cada moment, aprofitant sàviament les oportunitats que brinda la naturalesa. Des del neolític, fins al segle XX ens dona una llarga tradició de continuïtat.

A Construccions Europa som especialistes en la típica construcció Andorrana en Pedra Seca.

 

Tècnica:
S’entén per pedra seca la tècnica constructiva en què s’uneixen pedres i pedruscall sense utilitzar cap morter d’unió, col·locant el material de tal forma que quedi fixat per si sol. A vegades es fa servir sorra en sec per omplir els buits i l’interior de la paret, esdevenint maçoneria de morter de terra.

A Construccions Europa som especialistes en la típica construcció Andorrana en Pedra Seca. Tècnica: S’entén per pedra seca la tècnica constructiva en què s’uneixen pedres i pedruscall sense utilitzar cap morter d’unió, col·locant el material de tal forma que quedi fixat per si sol. A vegades es fa servir sorra en sec per omplir els buits i l’interior de la paret, esdevenint maçoneria de morter de terra. Paisatges humans de llarga durada La construcció de pedra seca es caracteritza per adaptar-se perfectament al terreny i a les necessitats de cada moment, aprofitant sàviament les oportunitats que brinda la naturalesa. Des del neolític, fins al segle XX ens dona una llarga tradició de continuïtat. La pedra seca o pedra en sec és una tècnica constructiva que consisteix a col·locar les pedres amb habilitat i de tal forma que quedin fixades per si soles, sense utilitzar cap morter d’unió. Aquest tipus de construcció utilitza la pedra de l’entorn, de manera que quan la trobem certament veiem que modifica el paisatge, però d’una manera molt integrada en l’entorn, i esdevé així una tècnica sostenible. Els panells explicatius de l’exposició aborden aspectes com ara des de quan es fa servir aquesta tècnica, els seus avantatges, o en quina mena de construccions s’utilitza. S’hi descriuen, per exemple, els usos en l’agricultura i la ramaderia, o fins i tot aplicacions tradicionals menys conegudes, com en l’assentament de forns de calç o de carboneres. A escala europea, el reconeixement de la pedra seca com a patrimoni cultural va arribar el 28 de novembre del 2018, quan es va incloure la tècnica a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. La inclusió de l’art de construir en pedra seca ha estat presentada per una candidatura conjunta de vuit estats europeus: Xipre, Grècia, Croàcia, Eslovènia, Suïssa, Itàlia, França i Espanya. Cal fer ressaltar que no són les construccions el que està protegit, sinó la manera de fer-les. Andorra ja ha inclòs aquesta tècnica a l’Inventari general de patrimoni cultural, l’eina que protegeix el nostre patrimoni material i immaterial.

Paisatges humans de llarga durada

La construcció de pedra seca es caracteritza per adaptar-se perfectament al terreny i a les necessitats de cada moment, aprofitant sàviament les oportunitats que brinda la naturalesa. Des del neolític, fins al segle XX ens dona una llarga tradició de continuïtat.

Aquest pròxim mes de setembre i octubre es reprenen les formacions de la quarta edició del curs de formació en la tècnica de construcció de la pedra seca. El projecte de Pedra Seca, liderat pel Departament de Patrimoni Cultural juntament amb l’espai sociocultural Cal Pal, organitza cada any diferents activitats per donar a conèixer i fomentar aquesta tècnica.

De cara a la tardor i amb la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino i de FEDA es proposen tres formacions de complexitat diversa. Així, els tres cursos, juntament amb el ja celebrat durant el mes de maig a les Bons d’Encamp i la formació a la Farga del Madriu, clouen la quarta edició formativa en la tècnica de la pedra seca.

A Andorra existeixen quilòmetres de parets de pedra seca i un munt de construccions realitzades amb aquesta tècnica, aquestes estructures estan íntimament lligades a l’agricultura, a la ramaderia i al manteniment de marges i camins, un patrimoni consolidat en un coneixement ancestral i popular i que esdevé un tret característic dels paisatges del territori.

La formació s’adreça a tothom qui vulgui descobrir o aprofundir en el coneixement de la pedra seca i vulgui contribuir a donar suport a la conservació i sostenibilitat del patrimoni. Es tracta de cursos pràctics en la construcció a poder fer murs, feixes o camins de pedra seca.

Els cursos s’estructuren en una introducció als fonaments i la història de la pedra seca com a tècnica de construcció tradicional, lectura del paisatge, coneixement de les eines i els principis bàsics de la construcció amb aquest material, per després fer la part pràctica que és la construcció en si amb l’aplicació d’aquesta tècnica.